De onzichtbare strijd van onze deelnemers

Vandaag een bijzondere ontmoeting mogen hebben met een van onze deelnemers bij Stichting Uit de Steigers. 

Een collega zei wel eens tegen me: “Als iemand de deur voor je open doet, is de helft van je werk al gedaan.” Met deze wijsheid, weinig verwachtingen en een leeggemaakt hoofd, belde ik aan. Gelukkig, er werd open gedaan. Enkele ogenblikken later gingen we samen een wandeling maken in de nabije omgeving. Het weer was werkelijk prachtig. Meerdere pimpelmezen en even later nog een eekhoorn, vlogen van struik naar struik voor ons uit, terwijl het gesprek tussen ons op gang kwam. 

Naarmate de wandeling voortduurde bracht de inhoud van het gesprek ons echter naar een donkere plek van bedroevende herinneringen vol onrecht, boosheid en verdriet. Stoere verhalen maakten zo langzaam plaats voor de kwetsbaarheid van een in stukken geslagen hart, waarop daarna nog even was nagetrapt. 

Het voelde vandaag als een eer om naast deze persoon te mogen staan. Er staat nog een ongelofelijke zware reis voor de boeg, op weg naar herstel. Een superheld die het gaat opnemen tegen zijn Nemisis. 

Voor deze deelnemer is het zetten van een stap op een nieuwe school, een plaats die voorheen zo onveilig is geweest, al een stap van grootsheid. En als dat moment daar is, juich ik voor mijn held.

Geschreven door Jasper Gielkens, Medior coach.