UdS Traint: meer kansen op de arbeidsmarkt

Vanaf eind september 2018 verzorgt UDS een trainingsaanbod op maat!
 
Wat houdt dit aanbod in?
Kort gezegd: een praktijk- en doelgericht programma, waarbij eigen ontwikkeling, het opdoen van succeservaringen en deelname aan de maatschappij centraal staan.
Aan de ene kant bestaat het aanbod uit trainingen die vooral gericht zijn op het opdoen van kennis en het behalen van diverse certificaten. Een goed voorbeeld hiervan is onze reeds lopende en succesvol gebleken VCA-training . Een heel aantal deelnemers heeft gedurende het afgelopen anderhalf jaar het certificaat behaald! Nieuw is dat deelnemers ná het behalen van het VCA-certificaat ook in aanmerking komen voor de training ‘Veilig werken met de heftruck’. Ook binnen deze training worden zij gedurende een aantal weken klaargestoomd voor het examen, dat ze vervolgens goed voorbereid en met vertrouwen bij een erkend instituut kunnen afleggen.
 
Naast bovenstaande trainingen vinden wij het aanbieden van vaardigheidstrainingen minstens zo belangrijk. Denk hierbij aan een sollicitatie- en communicatietraining, welke een mooie brug slaan naar de dagelijkse praktijk en waarin deelnemers middels het opdoen van concrete ervaringen aan hun doelen kunnen werken.
 
Alle trainingen dragen bij aan participatie in brede zin!
 
 
Voor wie is het trainingsaanbod bedoeld?
Jongeren en jongvolwassenen die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten en aan hun communicatieve vaardigheden willen werken. (Deelnemers met intensief en langlopend traject, 6-12 mnd).
 
 
Waar gaan de trainingen plaatsvinden?
UDS gaat bovenstaande trainingen op vaste locaties (kantoor Scharnerweg Maastricht en Spekhofstraat te Kerkrade) en op vaste dagen per week uitvoeren. De ochtenden staan in het teken van de zogenaamde kennistrainingen, de middagen zijn gericht op de vaardigheidstrainingen. Op deze manier creëren we een afwisselend aanbod waar onze doelgroep écht iets aan heeft!
 
Door wie?
Alle trainingen worden verzorgd door een vaste en gecertificeerde trainster, zodat continuïteit en kwaliteit gewaarborgd zijn.