• Locatie
 • Email
 • LinkedIn
 • youtube
 • facebook

Stichting uit de steigers

Na ongeveer vijftien jaar ervaring in de orthopedagogische (jeugd)hulpverlening en de jeugd- en forensische psychiatrie richtten Andy Bevers en Ramses Jongewaard in 2009 Stichting Uit de Steigers op. Dit vanuit de visie dat er een uitdaging ligt in het zorgaanbod voor de doelgroep 18-25 jarigen in Zuid-Limburg.

Onze eerste werkplek was een oude brandweerwagen. Inmiddels is Uit de Steigers een gevestigde naam binnen de hulpverlening in Zuid-Limburg. Desondanks blijft het een kleinschalige organisatie, waardoor Uit de Steigers flexibel kan blijven.

Wat heeft Uit de Steigers te bieden?

Uit de Steigers biedt Groepstrajecten, ("dagbesteding") individuele begeleiding en een intensieve module verblijftrajecten op maat aan. Wat alle trajecten gemeen hebben is dat ze erop gericht zijn om belemmeringen weg te nemen. In de begeleiding staat de methodiek Ervaringsleren centraal.

We staan naast jou, niet boven jou

Wij vinden het van belang om naast je te staan in je proces. Je komt hier vrijwillig en moet dus bereid zijn om aan jezelf te werken. Heb je de hoop op een gestructureerd en succesvol leven al bijna opgegeven? Als er nog een klein vlammetje brandt, dan wakkeren wij het aan. We doen dit onder andere door te benadrukken welke mogelijkheden je allemaal hebt. We benadrukken je kwaliteiten, talenten en mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

Haalbare doelstellingen

We zijn duidelijk, eerlijk en direct tegen je. De doelen die we samen vastleggen, zijn klein. Bij Uit de Steigers ga je in stapjes vooruit. Van een verlegen persoon, kunnen we niet meteen een zelfverzekerde persoonlijkheid maken. Wel kunnen we werken aan zelfvertrouwen door bijvoorbeeld een sollicitatietraining te geven. Tijdens je traject bij Uit de Steigers bouwen we aan een groot netwerk, bijvoorbeeld door middel van een (bij)baan of een passende vorm van dagbesteding bij een andere zorgverlener. Niemand gaat weg bij Uit de Steigers zonder een goed vangnet en een duidelijk beeld van zijn toekomst.

Professionele samenwerking

Uit de Steigers is aangesloten bij branchevereniging Mo+groep, is ISO 9001/2015 gecertificeerd, SBB leerwerkcentrum, (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) is een WTZI-erkende organisatie en heeft de ANBI-status. Uit de Steigers heeft samenwerkingsovereenkomsten met alle 18 gemeenten in Zuid-Limburg een contract afgesloten om de trajectvormen zoals wij deze hebben beschreven te mogen uitvoeren onder de 18 jaar. Ben je ouder dan 18 jaar en ben je woonachtig (ingeschreven) in een van onderstaande gemeenten; Gulpen-Wittem, Vaals, Sittard, Geleen, Beek, Stein, of Schinnen dan kunnen wij je ook vandienst zijn met onze trajecten. Vanaf 2017 zullen de Parkstad gemeenten waarschijnlijk ook aan onze lijst met samenwerkingspartners toegevoegd worden.

Daarnaast is het ook mogelijk wanneer je ouder bent dan 18 jaar en je in een uitkeringssituatie zit om via het UWV bij Uit de Steigers een sociale activering traject of IRO traject voor te stellen bij je arbeidsdeskundige van het UWV.

Toekomstplannen van Uit de Steigers

Jongeren die hun traject bij Uit de Steigers hebben afgerond, zijn een stuk beter in staat om een goed en gestructureerd leven te leiden.  De problematieken zijn niet verdwenen maar je hebt geleerd om hier op een andere manier dan dat je gewend was mee om te gaan.

Uit de Steigers is van plan in de toekomst kleinschalige bedrijven op te zetten waar jongeren zoals jij als werknemer aangenomen kunnen worden. In deze kleinschalige bedrijven zal het werktempo even hoog liggen als in andere (reguliere) bedrijven en werknemers zullen er zeker niet worden betutteld, wel beter begrepen en op arbeidswaarde juist ingeschat.

Klachtenreglement

Het kan voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent over Uit de Steigers. Dit horen we dan graag zo snel mogelijk zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken.
Je kunt je klacht altijd bespreken met je begeleider.
Uit de Steigers hanteert een klachtenreglement, dit kun je hieronder downloaden.

Klachtenreglement

Klachtenportaal Zorg

 

 

 

X
open
Klik hier voor onze filmpjes!!
X
 • strook-wim-beijer
 • strook-bryen-en-larissa
 • strook-mariska-blijenberg-01
 • strook-bruis-2013-02
 • strook-meets-beluga-02
 • strook-individueel-traject-01
 • strook-verblijf-traject-01
 • strook-naar-reguliere-baan-01
 • strook-parkcitylivefestival-heerlen-2015-01
uds-timmerfabriek-69
uds-timmerfabriek-01
uds-timmerfabriek-62