Forensische Ambulante Begeleiding

Sinds 1 januari 2018 biedt Uit de Steigers Individuele Ambulante Begeleiding binnen de forensische zorg. Uniek? Jazeker, want Uit de Steigers is de enige in Kerkrade en omgeving die deze vorm van zorg aanbiedt.

Onze forensisch begeleiding richt zich op volwassenen en jongvolwassenen die in aanraking zijn gekomen met politie of justitie en extra ondersteuning wensen. Reclasseren is het teruggeven van een plaats in de MAATSCHAPPIJ en precies dit is waar we een positieve bijdrage aan willen leveren.

Heeft u mensen onder toezicht waarvan u denkt dat zij intensievere ambulante ondersteuning nodig hebben om hun leven op het 'RECHTE PAD' te krijgen en houden? Uit de Steigers biedt die begeleiding en ondersteuning. Onze begeleiding kenmerkt zich door een veel persoonlijke contacten, een HANDS - ON mentaliteit. Praktisch en intensief aan de slag.

De begeleiding richt zich op het voorkomen van grensoverschrijdend en delinquent gedrag door ACTIEF aan de slag te gaan met problemen op het gebied van werk, wonen, financiën en sociale relaties.
Aanmelding vindt hoofdzakelijk plaats door de (jeugd) Reclassering. 

Neem voor vragen en aanmeldingen contact op met Tom Vrolijk, coördinator, via tom@uitdesteigers.nl en/of 043-40 85 877. Tom is bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag tussen 08:30 en 17:00.